Garnforbruk i 2013

Garnforbruk i 2011

mandag 13. februar 2012

En Setesdal wannabe .........

Jeg synes det er så mange fine god gamle mønstre her i Norge. Og et av de jeg virkelig har sansen for er Setesdalskoften/genseren.
I det siste har jeg sett mange fine Fana varianter med flerfarget garn , og så tenkte jeg at det var jo en strålende måte å få brukt opp litt av lageret mitt av flerfarget garn. Ja, også er det jo veldig fint da :)

Siden jeg syns Setesdalgenseren er alt for vid i ermene og dessuten må syes og klippes i om man følger oppskriften ,så fant jeg ut at jeg skulle gå mine egne veier. Så jeg endte opp med å forandre en del på mønsterradene og ikke minst, laget jeg en rundsal med hals som JEG liker.I wannabe Setesdalen min har jeg brukt to forskjellige garntyper.
Kauni i regnbuefarger og Aade Long i blånyanser.
Har brukt pinne nr 3.25 og 3.75Jeg har laget en genser som er god og lang og som jeg er superfornøyd med !!


En god ting er at jeg faktisk kan bruke den rett på huden , uten en genser under. Dette trodde jeg ikke ville være mulig da jeg starte på den. Jeg trodde Kauni ville være for "hardt" men det er det langt i fra. Genseren er lett og deillig og VARM <3


Jeg brukte den flerfargede blå som "bunnfarge" og den gikk det akkurat 250 gram av !! Det var 250 gram på hespet jeg hadde og det var igjen 1.5 m da jeg var ferdig . Av Kaunien har jeg brukt ca 170 gram i følge kjøkkenvekten min.


Takk for at du tok turen innom :)

6 kommentarer:

 1. Flott gensar! Eg vurdere å bruka regnbogekaunien min eg og. Men veit ikkje heilt kva eg skal strikka. Likar godt fanavarianten

  SvarSlett
 2. Utrolig flott laget da, selvkompa også. Og det beste er jo at du liker den selv og er fornøyd.
  Ha ei go uke videre :)

  SvarSlett
 3. Herlege fargar, nydeleg! Eg har strikka nokre genserar i dette mønsteret, men berre i grått og kvitt. Må sei eg synes det er ein fest å sjå på dei gode fargane i din versjon;)

  SvarSlett
 4. Kjempefin genser! Spennende å bruke Kauni og sånne flerfargete garntyper til de gamle mønstrene våre. :)

  SvarSlett
 5. Den der altså, den er bare råvakker!

  SvarSlett